tiistai 9. marraskuuta 2010

Kaura-suklaapiparit


Näitä pipareita tein joskus aika useinkin, mutta viime vuosina ne ovat joutuneet jotenkin unholaan. Selailin vanhaa leipomiskirjaani, jonka taakse olin kirjoittanut näiden ohjeen, ja päätin tehdä niitä teen seuraksi iltapalaksi. :) Ohjeen olen saanut ystävältäni joskus....noh, ainakin kymmenen vuotta sitten.

Kaura-suklaapiparit (n. 20 kpl)

n. 40-60 g tummaa suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna

Leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhojen joukkoon kaurahiutaleet, leivinjauhe ja rouhittu suklaa. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Kaada jauhot taikinaan ja sekoita. Nosta taikina nokareiksi pellille ja kypsennä piparit uunin yläosassa 200 asteessa noin 10-15 min.


-S-

2 kommenttia:

  1. Siis nää on niin hyviä!! Vai et oo tehny aikoihin, mä teen aina säännöllisin väliajoin. Ja aina kaksinkertasen annoksen, ja isoja keksejä :) Oli kans mielessä laittaa joskus ohje tänne, mut kerkisit ensin :)
    -H-

    VastaaPoista
  2. Oi että, en olis uskonut että muistat nää vielä, saatika että ite tekisit! Olin jotenkin ihan unohtanut nämä... Ja joo, se perinteinen tapahan oli tehä näistä semmosia jättikokoisia pipareita, joita ainakin A:n kanssa teininä kutsuttiin terapiapipareiksi. Thihi.

    -S-

    VastaaPoista