torstai 4. marraskuuta 2010

Suussa sulava suklaakakku


Minulla on ollut aivan ihana ranskalaisen suklaakakun ohje, jota en ole aikoihin tehnyt. Löydettyäni ryppyisen ohjeen yhden vihkon välistä päätin pitkästä aikaa kokeilla tätä herkkua ja kuukauden sisällä olen tehnyt sitä sitten jo parikin kertaa. Nyt pitää pelastaa ohje tänne blogiin, on ainakin jossain tallessa. Mutakakuksikin tätä voisi hyvin tituleerata, idea kun on jättää kakku sisältä pehmeäksi tai löysähköksi. Yllä oleva tekele oli sitten juuri ehkä sen pari minuuttia liian kauan uunissa eikä lopputulos ollut ihan niin kostea kun edellinen, varsin täydellinen, versio. Kakun kannattaa antaa jonkun hetken jäähtyä, niin ei sitten valu pehmeä sisus kokonaan pihalle.

150g voita / leivontamargariinia
150g suklaata
4 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1½ tl vanilijasokeria
ripaus suolaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatetun voin ja suklaan seos sekä jauhot, joihin on sekoitettu vanilijasokeri ja suola. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 24cm) ja paista 175 asteessa noin 30min eli kunnes kakku on reunoilta kypsä ja keskeltä hieman raakaa.

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti