perjantai 10. joulukuuta 2010

Raparperitäyte


Tein tämän pienen kakun vain testatakseni ideaa raparperitäytteestä. Kuvankin muistin napata vasta viimeisestä jäljellä olevasta palasta.

Olin huomannut, että Citymarketissa myydään Pirkan raparperisosetta (hevi-osastolla sellaisessa isossa "pötkössä"). Kuvittelin mielessäni tuon soseen ihanan kirpsakaksi, ja halusin kokeilla miltä se maistuisi kakun välissä. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun aloin tehdä täytteitä ja maistoin ensimmäisen kerran tuota sosetta. Eihän se ollut ollenkaan kirpsakkaa, eikä mielestäni juurikaan raparperin makuista. Noh, tein täytteet kuitenkin. Tuo päällimmäinen vaaleanpunainen täyte, jossa raparperisose oli muun täytteen joukossa, oli mielestäni oikeinkin hyvää. Tuo alempi, jossa raparperisose oli muun täytteen alla, ei mielestäni toiminut juurikaan, oli jotenkin ihan liian makeaa ja...no, siinä ei ollut ollenkaan samalla tavalla luonnetta kuin tuossa ylemmässä.

Mutta tulipahan tämäkin idea nyt testattua. Tulossa on juhlat, joihin haluan löytää täydellisen kakuntäytteen, joten etsiminen ja ideointi jatkukoon...


Pohjana kolmen munan sienikakkupohja (ks. H:n itsenäisyyspäivän kakku) ja kostukkeena maitoa.

Täyte 1:
1 1/4 dl Flora Vispiä
100g vaniljatuorejuustoa
½ pakettia Pirkan raparperisosetta

Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja raparperisose.

Täyte 2:
1 1/4 dl Flora Vispiä
100g vaniljatuorejuustoa
50g valkosuklaata
½ pakettia Pirkan raparperisosetta

Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Sulata suklaa ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita suklaa kerma-tuorejuustoseokseen. Levitä kakkupohjan päälle ensin raparperisose ja soseen päälle kerma-tuorejuusto-suklaaseos.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti