keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Mustaherukkamuffinit




Teki mieli jotain makeaa, joten päätin pyöräyttää pitkästä aikaa muffineja. Tein ne tätä Voisilmäpeli-blogin ohjetta mukaillen. Pidän tästä ohjeesta erityisesti siksi, että leivonnaisista tulee ihanan "kiinteitä", mutta samalla pehmeitä. Lisäksi taikinan tekeminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa kun ei tarvitse vatkailla eikä vaahdotella mitään. Aineet vain sekaisin ja se on siinä.

Tarkoituksenani oli alunperin tehdä vadelmamuffineja, mutta pakastimen antimia tutkaillessani huomasin, että minulla on useampi rasia mustaherukoita, joille en ole keksinyt mitään käyttöä. Joten päätin käyttää mustaherukoita. Lopputulos oli aika kivan kirpsakka. Mustaherukoiden kaveriksi sopisi hyvin myös valkosuklaa, mutta en jaksanut lähteä sitä kaupasta hakemaan. Ehkä ensi kerralla sitten. :)


Mustaherukkamuffinit
(n. 10 kpl)


3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maustamatonta jogurttia
1 muna

reilu 2 dl pakastemustaherukoita
½ rkl perunajauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa astiassa öljy, jogurtti ja muna. Lisää "märät" aineet kuivien joukkoon ja sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Kääntele joukkoon marjat, joiden sekaan on ripoteltu hieman perunajauhoja.

Annostele taikinaa muffinipellille / muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-25 min.


Pssst. Ja kun olen usein valitellut ottamieni kuvien laatua (lähinnä epätarkkuutta) niin tulipahan nyt testattua joulupukin tuoma uusi kamerakin. Ja hyvin toimii! Enää ei tarvitse ottaa miljoonaa kuvaa, jotta saa sen yhden kohtuullisen hyvin onnistuneen. ;)


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti