perjantai 11. helmikuuta 2011

Maksapihvit




Maksa jakaa mielipiteitä. Sitä joko vihaa tai rakastaa. Minä inhosin maksaa lapsena (paitsi maksalaatikkoa, jossa maksa onkin aika "miedossa" muodossa), mutta rrrrakastan sitä nykyään. Ravintolassa olen muutaman kerran tilannut maksaa, enkä ole vielä kertaakaan pettynyt. Äidin tekemät maksaruoat ovat myös suurta herkkua.

Jostain syystä en ole kuitenkaan koskaan aiemmin itse tehnyt maksasta mitään. Aloin miettiä että miksi ihmeessä en. Maksa on paitsi hyvää, myös todella halpaa, eikä mitenkään hankalaa valmistaa. Joten tallustelin Citymarkettiin tutkailemaan maksapaketteja, etsin netistä jotain hieman suuntaa-antavaa ohjetta, sovelsin sitä ja pyöräytin lounaaksi maksapihvejä ja uunijuureksia. Olen yleensä parempi leipuri kuin ruuanlaittaja, joten olin todella innoissani kun nämä maksapihvit onnistuivat erinomaisen hyvin. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin ja kokeilemaan maksaa muissakin muodoissa.


Maksapihvit (kahdelle)

250 - 300 g naudan maksaa
½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
3/4 tl paprikajauhetta
ripaus valkopippuria
voita paistamiseen
2 dl ruokakermaa (15%)
1 tl mustapippuria

Poista maksasta kalvot ja muu ylimääräinen (mikäli siinä sellaista on). Leikkaa maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään venhäjauhot ja mausteet ja levitä jauhoseos lautasella. Kuivaa maksapihvit talouspaperilla ja pyörittele pihvit jauhoseoksessa. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja paista pihvit voissa molemmin puolin. Lisää joukkoon kerma ja mustapippuri ja anna hautua hetken.

Lisukkeeksi paistoin uunissa bataattia, porkkanaa ja sipulilohkoja öljyssä pyöriteltynä ja timjamilla maustettuna (200 asteessa noin puoli tuntia). "Salaattina" raejuustoa ja kirsikkatomaatteja.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti