maanantai 7. helmikuuta 2011

Wienernougatfudge


Pari vuotta sitten tein jouluksi Kinuskikissan karpalo-valkosuklaafudgea. Fudgen teko oli helppoa ja innostuin kokeilemaan omia versioitani. Ehdottamaksi suosikikseni on noussut wienernougatfudge, johon siis tulee valmista wienernougatrouhetta. Fudgen tekoa on entisestään helpottanut digitaalisen paistomittarin hankkiminen, ei tarvitse enää arvuutella onkohan veteen tiputettu fudgemassa nyt sopivaa vai ei. Lämpömittarin puuttuessa voi siis tehdä pisarakokeen eli tiputtaa muutaman pisaran fudgemassaa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät ja saat muotoiltua niistä pallon, on fudgemassa valmista. S on saanut näitä herkkuja joululahjaksi nyt parina vuonna ja toivoi ohjetta, jotta pääsisi kokeilemaan niiden tekoa itse. Joten S, tässäpä tämä nyt vihdoin ;)

3dl kermaa
3dl sokeria
3rkl hunajaa
50g leivontamargariinia
150g wienernougatrouhetta

Kuumenna kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kun seos kiehahtaa, lisää leivontamargariini ja hunaja. Anna kiehua hiljaa kuplien niin kauan kunnes seoksen lämpötila kohoaa 116 asteeseen (minulla tähän meni n. 1½h). Lisää joukkoon wienernougatrouhe. Vatkaa seosta pari minuuttia, seos vaalenee vatkatessa hieman.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 25 cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa kuutioiksi ja herkuttele :)

-H-

1 kommentti: