Takuuvarma brûlee ohje a la Valio. Seos kannattaa kaataa vuokiin siivilän läpi, jotta vaahto jää siivilään. Samoin vesihauteessa paistaminen kannattaa.
puolikas vanilijatanko
1 prk (3,3dl) kuohukermaa
1dl maitoa
4 keltuaista
½dl sokeria
pinnalle ruokokidesokeria | ||||
Halkaise vanilijatanko ja kaavi sisus. Laita siemenet ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen, ota vanilijatangot pois kattilasta. | ||||
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetken kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa, ettei pinnalle muodostu liikaa vaahtoa. |
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada
uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien
puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista,
kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä
jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria.
Paahda jälkiruokiin ihanan rapea pinta kaasupolttimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti