sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Marenkiherkkuja



Kesäiset marenkiherkut ovat ehdottomia suosikkejani ja helppoja vierasvaroja. Marenkikupit säilyvät hyvin (paitsi että meillä ei, ne syödään...) ja täytteitä voi vaihdella kauden marjasadon mukaan. Ylläolevassa on vanilijavaahtoa, tuoreita mustikoita ja kinuskikastiketta, alemmassa itsetehtyä kinuskia ja mansikoita. 

Ja marenkiohjehan on helppo:

4 munan valkuaista
200g (n. 2,3dl) hienoa sokeria

Munanvalkuaiset vaahtoutuvat hyvin, kun otat ne huoneenlämpöön jokunen tunti ennen vaahdottamista. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi ja nosta nokareita uuninpellille leivinpaperin päälle. Muotoile lusikalla kupeiksi ja paista 100 asteisessa kieroilmauunissa reilu tunti - 1½h. Kokoa päälle vanilijakastiketta ja marjoja tms. mielen mukaan ja nauti!

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti