maanantai 20. syyskuuta 2010

Caipirinha-juustokakku


Lupasin tehdä kakun ystäväni rapujuhliin muutaman viikon päästä. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin, että teen caipirinha-juustokakun, ja siihen Kinuskikissan blogista löytyvän brownies-pohjan. Tein viikonloppuna pienemmän (18cm vuokaan) testikakun. Ihanan raikas "juusto-osuus" sopi hyvin suklaisen pohjan kanssa, ja päälle paloittelemani persikan palaset täydensivät kokonaisuuden. Kyllä, tällä ohjeella teen varsinaisenkin kakun sitten juhliin. Testikakusta tosin unohdin pohjan kostuttamisen, joten se täytyy muistaa seuraavalla kerralla. Päällisen ohje on Hellapoliisin, mutta laitoin hieman vähemmän sokeria kuin alkuperäisessä ohjeessa.


Brownies-pohja (18 cm vuokaan)

60 g margariinia
40 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
ripaus suolaa
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja

Aseta vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan alareuna. Sulata kattilassa voi ja lisää suklaapalat voisulaan niin, että suklaapalat sulavat. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon kananmuna, ja lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä ja kostuta.


Caipirinha-juustokakku

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja juomajauheseos. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuuman veden sekaan. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Koristele säilykepersikan palasilla.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti