keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Peruna-sienifrittata


Tämä ihanainen iltapala on uusimasta Koti ja Keittiö lehdestä. Tosi maittava tapa käyttää yli jääneet perunat ja sienien ystävänä kiva uus resepti, jossa hyödyntää sieniä. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty tuoreita sieniä, mutta koska meillä on vielä reilusti kuivattuja suppiksia kaapissa, käytin niitä. Ja käytin ihan reilusti. Varmasti myös muut sienet käyvät, voisin kuvitella esim. kanttarellien ja tattien sopivan tosi hyvin. Alkuperäisessä ohjeessa on pinnalle vielä ripoteltu desi juustoraastetta, mutta hyvää se oli ilmankin. Suosittelen lämpimästi vuoraamaan myös irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla, oli aikas työläs homma rapsutella niitä reunoja puhtaaksi.

1,5dl kuivattuja suppilovahveroita (pienennettynä)
tai n. 300g tuoreita
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
1-2rkl voita tai öljyä
4-5 (n. 400g) keitettyä perunaa
150g fetajuustoa
6 munaa
1,5dl maitoa
2-3rkl tuoretta timjamia hienonnettuna (sattui löytymään vielä kasvimaalta, muuten olisin kyllä käyttänyt kuivattua)
n.½tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Liota kuivattuja, pienittyjä sieniä kylmässä vedessä tai jos käytät tuoreita, puhdista sienet hyvin. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat, kuutioi fetajuusto. Kuumenna voi/öljy pannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki, lisää sienet. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito ja mausteet. Levitä perunakuutiot, sieniseos ja fetajuustot leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (tein 20cm vuokaan). Kaada päälle munamaitoseos. Kypsennä uunissa 175 asteessa reilu puoli tuntia.

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti