Rakastan kirpsakkaa sitruunaa yleensä jälkiruuissa, mutta oiva raaka-aine se on myös suolaisissa pöperöissä (kalan päälle puristelen sitruunamehua usein liiankin kanssa). Selailin alkuviikosta Antti Vahteran ja Visa Nurmen Hellan haltuun! -kirjaa, ja sieltä osui silmiin ihanan simppelin sitruunapastan ohje. Ja sitä oli sitten kokeiltava, omin pienin muunnoksin. Hyvää oli!
Sitruunapasta (kahdelle):
6 kerää tagliatellea
puolikkaan sitruunan kuori
1 1/2 sitruunan mehu
1dl kermaa
25g voita
tuoretta basilikaa
mustapippuria
parmesanraastetta
Pese 1 sitruuna ja raasta sen kuoresta puolet. Purista sitruunoista mehu. Kaada kerma pieneen kasariin ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Kuumenna kunnes voi sulaa kerman joukkoon. Lisää sitruunamehu. Keitä ja valuta pasta. Sekoita sitruunakastike pastan joukkoon. Koristele annos sitruunankuorella ja viimeistele parmesanilla (jonka muuten muistin vasta valokuvan ottamisen jälkeen) silputulla baisilikalla. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
-Sisko S-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti