tiistai 19. lokakuuta 2010

Hello Kitty -kakku


Rakas kummityttöni täytti 3 vuotta, ja lupasin tehdä sankarille täytekakun. Kuten varmaan kaikki pikkuneidit nykyään, tämäkin prinsessa rakastaa Hello Kitty -hahmoa, joten sen tahdoin sitten kakkuunkin koristeeksi. Itse rakastan marsipaania, ja siksi päällystän omat kakkuni yleensä kokonaan marsipaanilla. Mutta koska marsipaani jakaa usein mielipiteitä (enkä tiennyt näiden juhlien vieraiden mieltymyksistä), päätin laittaa marsipaania vain päälle, ja reunoille ihan perinteistä kermavaahtoa (kuten pursotuksista huomaa, pursettimeni on toooodella huono, täytyy piakkoin hankkia vihdoin kunnollinen, jotta jälkikin olisi vähän siistimpää).

Olen viime aikoina ollut aivan koukussa itse tehtyyn kinuskiin, joten keittelin sisälle sitä, ja vastapainoksi tein ohuelti levitettyjen kinuskikerrosten päälle raikasta vadelmarahkaa. Hyvin upposi kakku niin pienemmille kuin vähän isommillekin herkkusuille. :) Ja niin, kakku on siis tehty 24cm vuokaan.


Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
7 rkl kiehuvaa vettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka. Sekoita venhäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kiehuva vesi pikkuhiljaa samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä n. 5 min. Siivilöi ja sekoita varovasti jauhot vaahdon sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin. 35-40 min.

Kostutukseen:
maitoa

Vadelmarahka:
2 prk rahkaa (itselläni toinen purkki oli Valion lime-valkosuklaarahkaa, toinen tavallista maustamatonta)
2 dl kuohukermaa
vadelmia (maun mukaan, minulla oli reippaasti marjoja)
sokeria (maun mukaan)
3 liivatelehteä
vettä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 min. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita siihen rahka ja vadelmat. Lisää sokeria maun mukaan (ei tarvitse olla kovin makeaa, sillä kinuski tuo täytteeseen makeutta). Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä. Puristele liivatteista liika vesi pois, ja lisää liivatteet kuuman veden sekaan. Sekoita niin, että liivatteet liukenevat kunnolla veteen. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita se rahkan joukkoon.

Kinuski:
3 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 rkl voita

Kaada kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen niin, että sokeri sulaa kerman joukkoon. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin. 20 min samalla koko ajan sekoittaen. Lisää keittämisen loppuvaiheessa sekaan voi.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti