tiistai 26. lokakuuta 2010

Texmexsalaatti


Kirjahyllyä siivotessani törmäsin joskus aikoja sitten lahjaksi saatuun TexMex -kirjaan (Jan Gradvall & Liselotte Forslin, WSOY 2003), joka oli jäänyt ihan unholaan. Tässä viime päivinä olen sieltä kokeillut muutamia juttuja ja ohjeet on mukavasti laadittu näin pohjoismaalaisessakin kotikeittiössä toteutettaviksi. Tämä kokeilemani salaatti löytyy kirjasta nimellä Shake n´Rattle Salad. Alla ohje sen mukaan miten itse sen tein. Alkuperäiseen verrattuna jätin mausteseoksesta pois jauhetun juustokuminan, laitoin enemmän valkosipulia, korianteria, chilijauhetta ja kanelia. Myöskään tuoretta korianteria en salaatissa käyttänyt. Avokado kannattaa ostaa hyvissä ajoin ja antaa kypsyä huoneenlämmössä, niin se pääsee oikeuksiinsa.

3 broilerin rintafilettä, naturel

mausteseos:
3 murskattua valkosipulinkynttä
1½ tl chilijauhetta
1tl jauhettua korianteria
1 tl kanelia
1tl fariinisokeria
1tl suolaa

rypsiöljyä paistamiseen
paria erilaista salaattia
1 kypsä avokado viipaleina
2 tomaattia siemenet pistettuna ja malto suikaloituna
1 pieni punasipuli suikaleina
oliiviöljyä
½ limen mehu
suolaa ja mustapippuria myllystä
nachoja

Leikkaa broilerifileet ohuioksi suikaleiksi. Valmiita fileesuikaleitakin voi toki käyttää, mutta itse halusin varmistua palojen tasasesta laadusta ja suikaloin fileet siis itse. Mittaa muovipussiin murskatut valkosipulinkynnet ja muut mausteet. Lisää kanasuikaleet pussiin ja ravistele ja pyörittele pussia niin, että mausteseos tarttuu kunnolla kanasuikaleiden pintaan. Kuumenna hiukan öljyä pannussa ja paista kanasuikaleet kypsiksi. Anna hieman jäähtyä.

Kasaa salaatti, sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä, limettimehu, suola ja pippuri. Nostele kanasuikaleet päälle ja asettele nachot vadin reunoille.

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti