keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Skonssit


Skonssit, tee ja syksy kuuluvat yhteen kuin.....kuin skonssit, tee ja syksy. Sateiset ja tuuliset syysillat on kuin luotu skonssien tekemistä, syömistä, teen juomista ja lukemista varten.

Ohje on yhdistelmä muutamista ohjeista. Makuaineiksi lisäilen milloin mitäkin, mutta rusinat ovat ehdoton lempparini. Tämän kertaisiin heitin sekaan myös vähän siemensekoitusta (auringonkukansiemeniä + pellavansiemeniä). Tein skonssit tällä kertaa silikonisiin muffinivuokiin, tuli 10 kappaletta.

Skonssit (6 - 10 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
75 g voita
2 dl maitoa
1 dl mieleistä "makuainetta", esim. pähkinärouhetta, siemeniä, kuivattuja hedelmiä, juustoa....

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan voi. Lisää joukkoon makuaineet. Kaada joukkoon maito ja sekoita nopsasti. Muotoile skonssit haluamasi kokoisiksi pellille leivinpaperin päälle, ja paista 200 asteessa noin 15 min. Tarjoile uunituoreina teen kanssa. (Mikäli olet herkkutuulella, nauti skonssit hillon kera.)


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti