maanantai 14. maaliskuuta 2011

Filotaikinaetanat


Etanat ovat ihan erityinen herkku. Tähän mennessä olen löytänyt parhaat etanat Lahdessa sijaitsevasta ravintola El Torosta. Itse en ollut tätä ennen kuitenkaan koskaan koittanut tehdä etanoista mitään, en edes omista etanapannua (ostoslistalle!).

Kun huomasin Sillä sipuli -blogissa tämän etanaohjeen, vesi herahti heti kielle ja päätin ottaa sen kokeiltavien listalle. En myöskään ollut koskaan ennen käyttänyt filotaikinaa, joten sainpahan samalla harjoiteltua filotaikinan käsittelyäkin. Etanoista tuli herkullisia, mutta ne kannattaa tarjoilla uunituoreina, sillä ne jäähtyvät aika pian, eivätkä ole jäähdyttyään enää aivan yhtä hyviä. Mutta kehotan ehdottomasti kokeilemaan, ja itse tulen varmasti jatkossakin kokeilemaan etanareseptejä (ja käyttämään myös filotaikinaa).Filotaikinaetanat (12 kpl)

3 filotaikinalevyä
säilyke-etanoita huuhdeltuna
sinihomejuustoa
valkosipulimurskaa

Leikkaa filotaikinalevyt pienehköiksi neliöiksi. Asettele aina kolme neliötä päällekäin muffinipellin yhteen koloon. Sivele jokainen neliö päältä öljyllä ennen "koloon" asettamista, jotta ne tarttuvat toisiinsa kiinni. Täytä kolot etanoilla, valkosipulimurskalla ja sinihomejuustolla. Paista uunissa 200 asteessa 10-15 min, kunnes juusto on sulanut ja filotaikina on kauniin kullanruskeaa. Tarjoile heti.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti