tiistai 1. maaliskuuta 2011
Kinuski-karpalotorttu
Äidillämme oli keittiön kaapissa jemmassa pari purkkia kondensoitua maitoa, jotka olin jo aiemmin keitellyt kinuskiksi. Äidille tuo kondensoidun maidon käyttäminen oli ihan uusi asia, joten hän pyysi minua tekemään siitä jotain. Olin itse pitkään miettinyt, että pitäisi kokeilla Kinuskikissan karpalo-toffeekakkua, joten tein meille iltapäiväkahviherkuksi sellaisen, tosin puolitetulla ja hieman muokatulla ohjeella halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuokaan. Karpaloiden päälle voi ripottaa makunsa mukaan sokeria, minä en laittanut ollenkaan, eikä ollut omaan makuun ollenkaan liian hapanta.
Kinuski-karpalotorttu
Pohja:
75 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 pieni muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
Päälle:
170 g karpaloita
1-2 rkl perunajauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Lusikoi kinuski pohjan päälle. Sekoita perunajauhot jäisten karpaloiden joukkoon ja kaada karpalot toffeen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia (kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä). Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua (omasta mielestäni parasta silti vielä hieman lämpimänä).
-S-
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, voi vaan kuvitella miten hyvä on kirpeiden puolukoiden ja kinuskin yhdistelmä! Ja äiti kehu tätä puhelimessa tosi paljon :)
VastaaPoista