maanantai 14. maaliskuuta 2011

Valmistujaiskakku Vol. 2


Pidin toiset valmistujaiset opiskelupaikkakuntani ystäville. Kakun koristeluun käytin edellisistä juhlista yli jäänyttä sokerimassaa ja tummaa suklaata. Helppoa ja yksinkertaista, mutta silti näyttävä lopputulos. Ikean karviaismarjahilloa käytin ensimmäistä kertaa, ja se oli mukavan raikas tuttavuus.

Kakkupohja: neljän munan sienikakkupohja

Täyte:
1 prk Ikean karviasmarjahilloa
1 prk Flora vispiä
1dl vaniljakreemijauhetta + 3dl vettä

Vatkaa vaniljakreemijauhe kylmään veteen. Jatka vatkaamista kunnes seos sakenee. Anna tekeytyä jääkaapissa n. 10 min. Vatkaa vispikerma ja sekoita kerman joukkoon vaniljakreemi. Levitä kumpaankin täytekerrokseen ensin puoli purkkia hilloa ja sen päälle kermaseosta. Kostuta pohjat rasvattomalla maidolla.

Koristeet: 500g sokerimassaa, 100 g tummaa suklaata sulatettuna
Kakun ja sokerimassakuorrutteen väliin vispikermaa.


-S-

1 kommentti: