sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Limettitorttu


Tein äidillemme äitienpäiväksi tällaisen pienen kakkusen. Kysyin äidiltä etukäteen onko hänellä jotain toiveita äitienpäiväherkun suhteen, ja toiveena oli jotain sitruunaista. Selailin omaa reseptikirjaani ja bongasin tämän talteen otetun limettitortun ohjeen. Valitettavasti en enää muista mistä lehdestä olen sen leikannut talteen. Mutta tässä se kuitenkin, hieman muokattuna. Tämä kakku on tehty halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuokaan.

Itse pidin tortusta kovasti, se oli ihanan kirpakkaa. Mausta tuli hyvin paljon mieleen perinteinen sitruuna-marenkitorttu, joka on yksi suosikeistani.

Pohja:
5 Digestive-keksiä
1 rkl sokeria
25 g sulatettua voita

Murskaa keksit, sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Täyte:
3/4 dl limettimehua
1 limen raastettu kuori
½ purkkia kondensoitua maitoa
2 keltuaista
1 valkuainen

Sekoita muut aineet valkuaista lukuunottamatta. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti muuhun täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä noin 12 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri jähmettynyt. Irrota torttu vuoasta vasta kun se on jäähtynyt. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

1 kommentti:

  1. Oi, näyttää tosi herkulliselta!! Ja kuvauksen perusteella sellanen torttu, joka kyllä tekis myös meillä kauppansa :) Kokeilen ehdottomasti!
    -H-

    VastaaPoista