Kevätauringon innoitamana tein tuossa jo huhtikuussa näitä herkullisia sitrusmuffinsseja. Siskosen hartaasta pyynnöstä yritän nyt muistella, mitä kaikkea näihin oikein laitoin. Koristeina olevista kuivatuista ja sokeroiduista appelsiininkuorisuikaleista on kiittäminen miehen siskoa, kruunasivat tämän kokonaisuuden loistavasti :) Taikina riittää yhteen muffinssipelliliseen eli tulee 12 muffinssia. Itse tykkään vielä käyttää kauniita paperivuokia, jotka helpottavat muffinssien poisnostamista vuoan kuopista.
Taikina:
½ appelsiinin kuoriraaste
3 limen kuoriraaste
½ dl sekotettua limen ja appelsiinin mehua
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl sokeria
1 1/4 prk (n. 2dl) sitrusjugurttia (Arla Ingmanin Ihana)
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
Pese hyvin appelsiini ja limet, kuivaa ja raasta kuoret. Purista yhteensä n. ½ dl mehua. Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinssipellilliseen, paista 200 asteessa n. 15min.
Halutessasi pursota jäähtyneiden muffinssien päälle kuorrutukseksi sitrusjugurtilla notkistettua vaniljatuorejuustoa ja koristele sokeroiduilla appelsiininkuorisuikaleilla.
-H-
Jes, kiitos tästä! Aika harvassa kaupassa on tuntunut tuota sitruunajogurttia olevan.. Tykkään siitä kovasti ihan pelkästäänkin. Onneksi löysin nyt täältä ainakin yhden kaupan missä sitä on. :)
VastaaPoista-S-