sunnuntai 8. elokuuta 2010

Bilesalaatti


Tästä salaatista kaikki kunnia kuuluu eräälle rakkaalle ystävälleni. Salaatti on muodostunut tiettyjen ystävieni kesken jo lähdes legendaksi. Salaatin nimi juontuu luonnollisestikin siitä, että tätä on aina ollut tarjolla bileissä kuin bileissä, ja joka kerta se häviää vieraiden suihin silmänräpäyksessä. Kannattaakin tehdä salaattia reilu annos ja jättää osa jääkaappiin jemmaan, sillä tämä on mitä parhainta herkkua myös niitä bileitä seuraavana päivänä.... ;)

Aidossa ja alkuperäisessä bilesalaatissa on kinkkusuikaleita, mutta itse korvaan ne toisinaan nakeilla. Toimii niinkin. Koska omista vieraistani löytyy lähes aina joku kasvissyöjä, teen usein osasta salaattia kasvisversion jättämällä kinkun/nakit pois.


400g makaronia
1 kurkku
2 omenaa (mieluiten hieman happamia)
2 suolakurkkua
reilu pala Edam-juustoa
1pss kinkkusuikaleita tai paketti nakkeja
2 prk kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
omenaviinietikkaa
sinappia

Keitä makaronit, valuta vesi ja anna jäähtyä. Pilko muut ainekset isoon kulhoon. Kaada sekaan makaronit ja sekoita. Lisää joukkoon kermaviili ja mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja lorauksella omenaviinietikkaa. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.


-Sisko S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti