Tämä ohje on Ingela Perssonin kirjasta Ihanat jälkiruoat. Alkuperäisessä ohjeessa tosin oli käytetty mustikoita, eikä vadelmia. En ole ennen tällaisia kohokkaita tehnyt tai edes maistanut, joten odotin innolla mitä niistä tulee. Ja kieltämättä hyviä. Todella makeaa, mutta ihanan kuohkeaa höttöä. Jotain raikkautta tähän kaipasin, joten olisi ollut fiksua jättää muutamia vadelmia kohokkaan päälle laitettavaksi siinä vaiheessa kun tulevat uunista.
Vadelmakohokkaat (4kpl)
1 dl vadelmia
4 rkl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 1/2 rkl perunajauhoja
3 valkuaista
voita + sokeria
Kiehauta vadelmat, 2 rkl sokeria ja 1/2 dl vettä ja sekoita sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää 1 rkl sokeria ja kiehauta uudelleen. Sekoita perunajauhot ja 1 dl vettä ja kaada marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria. Sekoita puolet vaahdosta reippaasti kiisseliin tasaiseksi. Kääntele joukkoon loppu vaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Voitele 4 annosvuokaa (tai kuten minä tein, 4 kahvikuppia) ja sokeroi ne. Täytä vuoat seokselle ja paista uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
-S-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti