Muokkailin alkuperäistä ohjetta hieman määrien osalta, sillä ohje on 20 hengen kakulle, ja halusin itse noin puolet pienemmän.
Suklaa-hunajaseos:
100g tummaa suklaata
1/2 dl pehmeää hunajaa
1dl tomusokeria
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri. Anna veäytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään.
Taikina:
3 suurta kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl venhäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
1/2 dl pehmeää hunajaa
1dl tomusokeria
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri. Anna veäytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään.
Taikina:
3 suurta kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl venhäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vuoraa pelti leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10 min. Levitä pöydälle leivinpaperiarkki ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa paistunut pohjalevy leivinpaperille ja irroita paiston aikainen paperi kakkulevystä. Anna jäähtyä.
Täyte:
1 1/2 dl sokeroimatonta mustaherukkasosetta
1 dl rahkaa
75g kevyttuorejuustoa
Päälle:
50g kevyttuorejuusto
1 dl kevytranskankermaa
Koristeluun:
mansikoita
tomusokeria
Sekoita täyte ja levitä se pohjalevylle. Suikaloi levyt pitkittäissuunnassa neljään osaan. Rullaa suikaleet kakuksi (alaosaan menee kolme suikaletta, päälle yksi). Nosta kakkukerrokset päällekäin. Levitä kakkukerrosten sivuille tuorejuustoseosta. Kauli suklaa-hunajamassasta kaksi reunapantaa kakkukerroksille ja kietaise ne kakun ympärille. Asettele kakun päälle ja reunoille runsaasti tuoreita pilkottuja mansikoita ja ripottele päälle tomusokeria.
-Sisko S-
Täyte:
1 1/2 dl sokeroimatonta mustaherukkasosetta
1 dl rahkaa
75g kevyttuorejuustoa
Päälle:
50g kevyttuorejuusto
1 dl kevytranskankermaa
Koristeluun:
mansikoita
tomusokeria
Sekoita täyte ja levitä se pohjalevylle. Suikaloi levyt pitkittäissuunnassa neljään osaan. Rullaa suikaleet kakuksi (alaosaan menee kolme suikaletta, päälle yksi). Nosta kakkukerrokset päällekäin. Levitä kakkukerrosten sivuille tuorejuustoseosta. Kauli suklaa-hunajamassasta kaksi reunapantaa kakkukerroksille ja kietaise ne kakun ympärille. Asettele kakun päälle ja reunoille runsaasti tuoreita pilkottuja mansikoita ja ripottele päälle tomusokeria.
-Sisko S-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti