keskiviikko 18. elokuuta 2010

Rukiiset vadelmakupit


Lueskelin tässä yhtenä päivänä pitkästä aikaa Lettupannu-blogia ja jäin kiinnostuneena lueskelemaan mustikkakukon ohjetta. Kun kouluhommat eivät tänään oikein tahtoneet luistaa, päätin testata mustikkakukon ohjetta, tosin vaihtaen mustikat omiin lempimarjoihini, vadelmiin. En myöskään tehnyt varsinaista "kukkoa", vaan erilliset annokset uuninkestäviin 2,2 desin kahvikuppeihin. Lettupannun ohjeella kuppeja tuli neljä kappaletta.

Pohja:
100 g voita
0,8 dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 3 dl pakastevadelmia
perunajauhoja
(sokeria)


Sekoita keskenään pohjan ainekset ja painele noin 3/4 taikinasta neljän voidellun kahvikupin pohjalle ja reunoille (noin puoliväliin asti). Lisää kuppeihin vadelmat ja ripottele päälle hieman perunajauhoja (jos vadelmiin ei pakastamisvaiheessa ole lisätty sokeria, ripottele myös sitä hieman marjojen päälle). Taputtele kämmenillä lopusta taikinasta kannet kuppien päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile hieman jäähtyneinä vaniljajäätelön kanssa.


-Sisko S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti