Tämän aivan ihanan herkun ohjeen olen pistänyt talteen vuoden 2007 Kotiliedestä, jossa oli tuolloin kakkukilpailu. Tämä lehdessä nimellä Violetti viettelys oli kilpailun voittajakakku. Mustikka-ajan ollessa käsillä muistin, että minulla on tämmöinenkin resepti jossain. Alkuperäistä ohjetta olen hieman muokannut ja alla oleva ohje on tämä hieman muokattu versio. Se on sopiva 24cm irtopohjavuokaan. Kuvan kakku on tehty hieman pienemmillä määrillä 20 cm vuokaan, sopivan kokoinen tälle kahden hengen taloudelle.
Pohja:
200g kaurakeksejä75g sulatettua margariinia
Täyte:
6 liivatelehteä½dl punaista marjamehua
1prk (200g) vanilijarahkaa1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½tl vanilijajauhetta2dl kuohukermaa
5dl mustikoita1-1½dl tomusokeria
Kuorrutus:
200g valkosuklaatareilu ½dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen täytettä varten. Soseuta mustikoita haarukalla painelemalla, sattumia voi jäädä. Sekoita keskenään vanilijarahka, tuorejuusto, vanilijajauhe, tomusokeri ja mustikkasurvos. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen ja nostele lopuksi sekaan kermavaahto. Kaada seos vuokaan pohjan päälle, nosta jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Kuorrutetta varten sulata suklaa kerman kanssa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun pinnalle. Heiluta vuokaa hieman niin että kuorrutteen pinta tasoittuu. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Koristele kakku esim. orvokeilla.
-Sisko H-
-Sisko H-
On tosi herkullisen näköinen kakku! Meille on muuten ostettu kotiin 15cm irtopohjavuoka just sen takia, ettei "tartte" syödä isoa kakkua kahdestaan... :)
VastaaPoista