sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Vadelma-banoffee

Siskon suosituksesta ja keitetyn kondensoidun maitolahjan innoittamana kokeilin tehdä oman versioni paljon kehutusta banoffeesta. Kokeilin tätä ensimmäisen kerran jo keväällä ja se havaittiin meidän makuun sopivaksi muunnokseksi. Pohjana minulla oli Hellapoliisin Banoffee-resepti. Halusin herkusta kuitenkin vähemmän makean ja raikkaamman. Käytin siis huomattavasti vähemmän tuota toffeeta, lisäsin täytteeseen pakkasesta sulatettuja vadelmia ja tein täytteeksi vispikermarahkaseoksen. Pinnalle olen vielä ripotellut kaapista löytyneen Mariannerouhepussin jämiä. Niin hyvää, että 20cm vuokaan tehty herkku hävisi kahden syöjän voimin reilussa vuorokaudessa :)

Pohja:
n. 160g kaurakeksejä
2rkl kaakaojauhetta
50g sulatettua leivontamargariinia

Täyte:
n. ½ tlk keitettyä kondensoitua maitoa
vadelmia
1½ banaania viipaleina
1½ dl vispikermaa
½prk maitorahkaa
1rkl sokeria
½tl vaniljajauhetta

Pohjaa varten hienonna kaurakeksit, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täytettä varten vatkaa vispikerma, sekoita siihen rahka, sokeri ja vaniljajauhe. Voi toki käyttää valmista vaniljarahkaa, mutta sitä ei tähän hätään kaupasta löytynyt. Kokoa kakku kovettuneen pohjan päälle: levitä pohjalle kondensoidusta maidosta keitetty toffee, siihen päälle vadelmia ja banaaniviipaleita ja lopuksi kermarahkaseos.

-H-

1 kommentti:

  1. Nam! Tätä on pakko kokeilla! Banaaniversio kun on kieltämättä myös toooosi hyvää, mutta supermakeeta. Ja kivempaahan se on, että on sen verran raikasta, että tekee mieli ottaa vielä toinenkin pala. Ja ehkä kolmas... ;) Taidan tehdä joku kerta kun äitin ja iskän luo menen.

    -S-

    VastaaPoista