tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kinuski-karpalotorttu


Äidillämme oli keittiön kaapissa jemmassa pari purkkia kondensoitua maitoa, jotka olin jo aiemmin keitellyt kinuskiksi. Äidille tuo kondensoidun maidon käyttäminen oli ihan uusi asia, joten hän pyysi minua tekemään siitä jotain. Olin itse pitkään miettinyt, että pitäisi kokeilla Kinuskikissan karpalo-toffeekakkua, joten tein meille iltapäiväkahviherkuksi sellaisen, tosin puolitetulla ja hieman muokatulla ohjeella halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuokaan. Karpaloiden päälle voi ripottaa makunsa mukaan sokeria, minä en laittanut ollenkaan, eikä ollut omaan makuun ollenkaan liian hapanta.

Kinuski-karpalotorttu

Pohja:
75 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 pieni muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Päälle:
170 g karpaloita
1-2 rkl perunajauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Lusikoi kinuski pohjan päälle. Sekoita perunajauhot jäisten karpaloiden joukkoon ja kaada karpalot toffeen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia (kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä). Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua (omasta mielestäni parasta silti vielä hieman lämpimänä).


-S-

1 kommentti:

  1. Oi, voi vaan kuvitella miten hyvä on kirpeiden puolukoiden ja kinuskin yhdistelmä! Ja äiti kehu tätä puhelimessa tosi paljon :)

    VastaaPoista