sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Pinaatti-fetapiirakka


Joulun alla pidetyissä illanistujaisissa kaveri vastasi kasvispiirakasta ja tekaisi tämän tosi herkullisen pinaatti-fetapiirakan. Piti laittaa resepti itselle ylös, sillä tätä varmasti tullaan meillä syömään jatkossakin. Tämä on huomattavasti helpompi kuin aiemmin tuorepinaatista tekemäni piirakka ja tuorejuuston käyttö piiraspohjassa oli minulle ihan uusi mutta hyväksi havaittu juttu.

Pohja:
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g voita
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon, lisää tuorejuusto ja pehmeä voi, sekoita tasaiseksi. Levitä vuokaan ja pistele haarukalla.

Täyte:
100-150g fetaa kuutioina
150g pakastepinaattia
2 munaa
2dl ruokakermaa
2 valkosipulinkynttä
pippuria
Provencale-yrttimaustetta
aurinkokuivattuja tomaatteja
juustoraastetta

Levitä fetakuutiot pohjan päälle. Sekoita keskenään pinaatti, munat, ruokakerma, puristetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Kaada seos pohjalle ja laita päälle aurinkokuivattuja tomaattiviipaleita ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 20min.

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti