tiistai 21. joulukuuta 2010

Minttusuklaakakku


Tein pienen (18 cm irtopohjavuokaan) hyydykekakun pikkujouluherkuksi viikko ennen joulua. Alkuperäinen ohje on jälleen kerran Kinuskikissalta. Tein alkuperäiseen ohjeeseen muutamia muunnoksia ja pohjaksi suklaakääretorttupohjan. Kuvaa en tietenkään tajunnut ottaa siltä kauniimmalta puolelta, vaan tuolta joka oli reunasta vähän sottainen. :) Mutta sangen raikas kakku, tulipahan tämäkin idea testattua.

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ja sekoita erissä vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperille pellin keskelle. Paista 200 asteessa n. 7 min. Paina jäähtyneeseen taikinalevyyn 18 cm irtopohjavuoan reunan avulla jälki ja leikkaa veitsellä jäljen mukaisesti vuoan kokoinen pala. Asettele pohja irtopohjavuoan pohjalle. (Kannattaa pitää irtopohjavuoan reuna "auki" kun painat sillä jäljen taikinaan, tällöin pohjapala asettuu vuoan pohjalle tiiviimmin, kun se on hieman "kiinni" napsautettua vuokaa suurempi.)

Täytteiden pohjaksi:
2,5 dl Flora Vispiä

Piparminttuäyte:
1 liivatelehti
2 rkl vettä
100 g vaniljatuorejuustoa
n. 75 g valkosuklaata
1 tl piparminttuaromia
sinistä ja vihreää elintarvikeväriä

Suklaatäyte:
1 liivatelehti
2-3 rkl suklaalikööriä (Mozart)
100 g vaniljatuorejuustoa
n. 75 g tummaa suklaata

Koristeluun:
n. 75 maitosuklaata

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Valmista piparminttutäyte: Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista tuorejuustoa hieman, ja sekoita juuston joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita puolet vaahdotetusta Flora Vispistä tuorejuusto-suklaaseokseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, puristele liivatteesta ylimääräinen vesi ja sulata liivate kuumaan veteen. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja kaada täytteen sekaan. Mausta seos piparminttuaromilla ja värjää muutamalla tipalla elintarvikevärejä mintunvihreäksi. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.

Valmista suklaatäyte: Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa. Notkista tuorejuustoa hieman, ja sekoita sulatettu suklaa juuston sekaan. Sekoita loput Flora Vispistä suklaa-juustoseokseen. Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi, puristele liivatteesta ylimääräiset vedet pois ja sulata se kuuman liköörin sekaan. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita se täytteen sekaan. Kaada suklaatäyte hyytyneen piparminttutäytteen päälle ja laita takaisin jääkaappiin hyytymään.

Sulata suklaa ja kaada esim. leikkuulaudan päälle asetellun leivinpaperin päälle ja tasoita pintaa hieman. Laita suklaa jääkaappiin kovettumaan. Höylää kovettuneesta suklaamassasta juustohöylällä "suklaarullia" kakun päälle koristeeksi.



-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti