sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Puolukka-kinuskikakku

Joulun alla herkuteltiin myös jouluisen raikkaalla puolukka-kinuskijuustokakulla. Jouluisen siitä teki etenkin piparkakkupohja, pakasteesta sulatetut puolukat toivat mukavasti raikkautta ja kinuski pehmensi puolukoiden enimmän happamuuden. Tarkoitus oli saada lopputuloksesta kinuskimarmorinen eli että kinuski olisi ollut mahdollimman epätasaisesti sekotettuna kakkuun. Tässä se sekoittui aikalailla tuohon kermavaahtomassaan, olisi pitänyt olla vielä paksumpaa kinuskikastiketta. Hyvää se kuitenkin oli :) Ohje 20cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
175g piparkakkuja
50g sulatettua voita

Täyte:
3 liivatelehteä
2,5dl Flora Vispi
1 prk (200g) vanilijarahkaa
3dl puolukoita
n. ½dl paksua kinuskikastiketta
n. 2 rkl vettä

Hienonna pohjaa varten piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kermavaahto, sekoita vaahtoon vanilijarahka ja kääntele joukkoon puolukat. Kiehauta vesitilkka, liota siihen liivatteet ja kääntele kermavaahtoseoksen joukkoon. Lisää kinuskikastike ja kääntele se epätasaisesti massan sekaan. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti