tiistai 15. maaliskuuta 2011

Porkkanakakku


Porkkanakakku on meillä ehdoton kestosuosikki. Jos kysyn, mitä vikonloppuna leipoisin, takuuvarma vastaus on "porkkanakakkua" :) Porkkanakakusta olen nähnyt monenlaisia versioita. Tässä meidän versiossa on aivan ihanan kuohkea ja kevyt pohja, kuorrutus onkin sitten tuhdeimmasta päästä. Sitä voi halutessaan keventää mm. rahka- tai tuorejuustokuorrutukseksi.

Pohja:
2dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vanilijasokeria
1dl öljyä
3dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne öljyn kanssa muna-sokerivaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon hienoksi raastettu porkkanaraaste. Kaada voideltuun vuokaan (n. 26x21cm) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30min.

Kuorrute:
100g voita / leivontamargariinia
200g sulatejuustoa
n. 3,5dl tomusokeria
2tl vanilijasokeria

Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrute. Sulata kattilassa voi ja sulatejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeri erissä siivilän läpi ja sekoittele, kunnes kuorrute on tasaista. Lisää lopuksi vanilijasokeri. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä ennen tarjoilua.

-H-

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on käytössä tää sun antama ohje ja on hyvää! Tällä ohjeella en oo vielä koskaan epäonnistunut. Muutamaa muuta porkkanakakku-ohjetta on tullut myös kokeiltua, mutta tää on kyllä paras kaikista!

    VastaaPoista
  2. Komppaan edellistä, tämä on se aito ja oikea resepti! Ja niin mahdottoman maukasta :)

    VastaaPoista