tiistai 22. toukokuuta 2012

crème brûlée





Takuuvarma brûlee ohje a la Valio. Seos kannattaa kaataa vuokiin siivilän läpi, jotta vaahto jää siivilään. Samoin vesihauteessa paistaminen kannattaa.

puolikas vanilijatanko
1 prk (3,3dl) kuohukermaa
1dl maitoa
4 keltuaista
½dl sokeria




pinnalle ruokokidesokeria



Halkaise vanilijatanko ja kaavi sisus. Laita siemenet ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen, ota vanilijatangot pois kattilasta.

Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetken kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa, ettei pinnalle muodostu liikaa vaahtoa.






Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin ihanan rapea pinta kaasupolttimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti