torstai 9. syyskuuta 2010

Jugurttikakku


Tämä resepti juontaa juurensa jonnekin 90-luvulle ja yläasteelle. Sain ohjeen kaveriltani Marilta, kun kerran tehtiin tätä hänen luonaan. Oli hyvä ja helppo resepti, kun me teinitkin kakun leivonnassa silloin onnistuimme :)

2 kananmunaa
3½ dl sokeria
125g sulatettua margariinia (voi laittaa myös n. 1,25dl juoksevaa margariinia / öljyä)
1dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
2tl vaniljasokeria
2tl soodaa
2dl jugurttia

Voitele kakkuvuoka ja vuoraa korppujauhoilla. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada vuokaan. Paista 180-200 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla.

Muokkaan kakkua usein niin, että laitan vuokaan osan taikinasta ja väliin esim. vadelmia ja loput taikinasta päälle. Tuo mukavasti vaihtelua makuun. Makua voi myös vaihdella käyttämällä erilaisia maustettuja jugurtteja.

-H-

1 kommentti:

  1. Oi, tää on tää. <3

    Oon ihastunut siihen Valion Uuniomena-jogurttiin. Ootko maistanut? Se voisi olla tässä aika herkkua. Ja vielä jos laittaisi ihan pieniä omenakuutioita sekaan. Syyskakku. :)

    -S-

    VastaaPoista