torstai 9. syyskuuta 2010

Jauhelihapiirakka



Tämä on yksi meidän ehdottomista iltapalaherkuista. Perinteinen lehtitaikinakuoreen tehty jauhelihapiirakka, joka saa ihan uuden maun täytteen vermicellistä ja sweet chili kastikkeesta. Vermicelli on nuudelin tapaista, ohutta, kuivana valkoista ja kypsyessä lasimaista "nauhaa", jota on mm. kevätkääryleiden täytteessä. Olen ostanut sitä Helsingin Kallion Aasiamarketista, löytyy varmaan kaikista kaupoista, joissa myydään aasialaisia ruokatarvikkeita. Kuva piirakasta ei näköjään onnistunut kovin hyvin, surkeasta kuvasta huolimatta kuitenkin ehdottomasti kokeiltavan arvoinen piirakka.

Taikina:
pakasteesta Iso lehtitaikinalevy

Täyte:
400g jauhelihaa
2 isoa porkkanaa
n. 50g vermicelliä
n. 1dl vettä
mustapippuria
Provencen yrttimaustetta
Sweet Chili kastiketta

1 muna voiteluun

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Täytettä varten leikkaa vermicelliä pienemmiksi pätkiksi. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha, lisää porkkanaraaste, mausta pippurilla ja yrttimausteella. Lisää pannulle vermicelli ja osa vedestä. Sekoittele vermicelliä jauheliha-porkkanaseokseen. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää lopuksi sweet chili kastiketta maun mukaan.


Kauli sulanut taikinalevy, laita täytettä puolikkaalle, taita toinen puoli kanneksi. Painele reunat tiiviisti kiinni, pistele haarukalla reikiä pintaan ja voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa n. 30min.

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti