tiistai 31. elokuuta 2010

Key Lime Pie


Tästä herkusta en meinannut millään saada kelvollista kuvaa. Menkööt tuo nyt sitten. Mutta tämä oli todella hyvää! Kehotan kokeilemaan. Huomasin ohjeen Stockmannin kanta-asiakaspostin mukana tulleesta mainosopuksesta, ja riensin (yhtään liioittelematta) heti kauppaan. Tiesin ohjeen luettuani, että tämä ei voisi olla muuta kuin taivaallista. Muistuttaa aika paljon perinteistä sitruuna-marenkipiirakkaa, joka on yksi omista suosikeistani. Lime ja kondensoitu maito tuovat kuitenkin oman kivan säväyksensä makuun. Olenkin vähän kaipaillut jotain uutta ohjetta, jossa olisi käytetty kondensoitua maitoa ilman, että se keitellään kinuskiksi asti. Ensi kerralla teen tähän jonkun hieman erilaisen pohjan, tuo keksipohja oli kovin murenevaista, eikä muutenkaan mielestäni ihan paras mahdollinen pohja tällaiseen piirakkaan. Himpun verran muutin ohjetta, mutta tässä tämä:

Key lime pie

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g margariinia
2 rkl fariinisokeria

Täyte:
4 limetin mehu (1 dl)
2 tl raastettua limetin kuorta
4 keltuaista
1 prk (n. 400 ml) kondensoitua maitoa

Marenki:
4 valkuaista
4 rkl tomusokeria

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva sekä sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa vajaa 10 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää limetin mehu ja kuoriraaste. Kaada täyte piirakkapohjalle ja tasoita. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi (lisää sokeri vasta vaahdotuksen loppuvaiheessa vähän kerrallaan) ja levitä se piirakan päälle. Paista vielä hetki niin että marenki saa vähän väriä.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti