torstai 12. elokuuta 2010

Pinaatti-punasipulipiirakka


Tehtiin miehen kanssa kesälomareissu Irlantiin ja käytiin mm. Kylemore Abbeyssa, jossa ihasteltiin itse linnan lisäksi sen mahtavaa puutarhaa. Samanlaisen keittiöpuutarhan kun saisi ja kasvit niin vehreinä kasvamaan... No, kierroksen päätteeksi päätettiin syödä pikkusuolaista alueen kahviossa. Niin mahtavia suolaisia piiraita oli tarjolla, ettei tiennyt mitä valita. Juuston ystävänä (minäkin :)) valitsin sitten muhkean vuohenjuustopiirakan, mutta mieleeni jäi siellä ollut pinaatti-punasipulipiiras ja päätin kokeilla millaisen piirakan noista aineksista itse saisin aikaiseksi. Tässä siis kokeilu, joka oli varsin maukas. Kun teen piirakkaa toisen kerran, kokeilen, mitä yhden kananmunan lisäys täytteeseen vaikuttaisi.

Pohja:
100g leivontamargariinia
1dl juustoraastetta
2dl jauhoja
1dl kaurahiutaleita
1dl vettä

Täyte:
250g tuoretta pinaattia
3 uuden sadon punasipulia
nokare voita
n. 100g juustoraastetta
2,5dl ruokakermaa
3 kananmunaa
mustapippuria
valkopippuria
ripaus suolaa

Nypi jauhot ja juustoraaste margariinin kanssa muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele piirasvuoan pohjalle, laita reunoille pala foliota tueksi ja pinnalle esim. kuivattuja herneitä painoksi ja esipaista 200-asteisessa uunissa n. 10min.

Täytettä varten huuhdo ja valuta pinaatti. Leikkaa pienemmäksi. Halkaise sipulit ja viipaloi. Pyöräytä pinaattisilppua ja sipuleita voin kera hetki pannulla pannulle sopivissa erissä. Riko munien rakenne rikki kulhossa, lisää ruokakerma, pinaatti-sipuliseos ja mausteet. Sekoita.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25min, kunnes pinta saa vähän väriä.

-Sisko H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti