sunnuntai 8. elokuuta 2010

Mustaherukkainen suklaakakku

Vanhemmillemme tuli kesän alussa täyteen 32 vuotta avioliittoa, joten päätin sen kunniaksi tekaista hääpäiväkakun. Ohjeen nappasin kevään 2009 Hyvä Terveys -lehden KevytKokki-numerosta. Suklaapohja ja mustaherukkatäyte täydensivät toisiaan erinomaisesti. Kiinnostavinta tässä ohjeessa itselleni oli kuitenkin tuo suklaa-hunajaseoksesta tehty reunapanta. Aloin heti miettiä mihin muihin tarkoituksiin tuollaista massaa voisi käyttää. Massa on hyvin kaulittavissa ja muotoiltavissa kunhan se vähän pehmenee jääkaappikylmästä, mutta toisaalta lötsääntyy helposti jos sitä liian kauan pitelee käsissään. Allekirjoittaneella ainakin oli tämän askartelun jälkeen kädet kyynärpäitä myöten suklaassa!

Muokkailin alkuperäistä ohjetta hieman määrien osalta, sillä ohje on 20 hengen kakulle, ja halusin itse noin puolet pienemmän.



Suklaa-hunajaseos:
100g tummaa suklaata
1/2 dl pehmeää hunajaa
1dl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri. Anna veäytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään.

Taikina:
3 suurta kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl venhäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuoraa pelti leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10 min. Levitä pöydälle leivinpaperiarkki ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa paistunut pohjalevy leivinpaperille ja irroita paiston aikainen paperi kakkulevystä. Anna jäähtyä.

Täyte:
1 1/2 dl sokeroimatonta mustaherukkasosetta
1 dl rahkaa
75g kevyttuorejuustoa

Päälle:
50g kevyttuorejuusto
1 dl kevytranskankermaa

Koristeluun:
mansikoita
tomusokeria

Sekoita täyte ja levitä se pohjalevylle. Suikaloi levyt pitkittäissuunnassa neljään osaan. Rullaa suikaleet kakuksi (alaosaan menee kolme suikaletta, päälle yksi). Nosta kakkukerrokset päällekäin. Levitä kakkukerrosten sivuille tuorejuustoseosta. Kauli suklaa-hunajamassasta kaksi reunapantaa kakkukerroksille ja kietaise ne kakun ympärille. Asettele kakun päälle ja reunoille runsaasti tuoreita pilkottuja mansikoita ja ripottele päälle tomusokeria.


-Sisko S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti