maanantai 9. elokuuta 2010

Ratatouillepiirakka


Alkuun pahoittelut huonosta kuvasta, ei ollut kameraa saatavilla, joten kännykällä räpsäsin. :)

Tämän piirakan ohje löytyy uusimmasta Pirkka-lehdestä. Ratatouille on suurta herkkua, joten tämä osui heti silmiin, etenkin kun päällä möllötti vielä paksut viipaleet vuohenjuustoa. Oli myös vaihteeksi kiva tehdä piirakka tällä tavalla "jättikarjalanpiirakan" muotoon, eikä vain tavalliseen piirakkavuokaan. Mainio kasvisiltapala.

Pohja:
1/2 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
75 g kylmää margariinia tai voita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl oreganoa
ripaus suolaa
n. 3/4 dl vettä

Täyte:
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 tlk yritti-tomaattimurskaa
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl mannasuurimoita
100g vuohenjuustoa (juustofanit laittakoot enemmän, kuten minä tein)
n. 10-15 mustaa oliivia

Nypi jauhot, rasva, leivinjauhe ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika. Kuori ja suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista munakoisot öljyssä ja siirrä kulhoon. Kuullota sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja paprikaa öljyssä n. 5 min. Lisää munakoisot pannulle. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 10 min. Anna täytteen jäähtyä esim. kylmässä vesialtaassa.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi jauhotetun leivinpaperin päällä ja siirrä pellille. Ripottele pohjan keskiosaan mannasuurimot (imevät täytteestä irtoavaa nestettä). Levitä jäähtynyt täyte pohjan päälle ja rypytä reunat karjalanpiirakan tavoin täytteen päälle. Paista 225 asteessa aanun alimmalla tasolla n. 20 min. Viipaloi vuohenjuusto ja puolita oliivit. Ota piirakka uunista ja asettele juustoviipaleet ja oliivit piirakan päälle. Paista vielä uunin ylätasolla n. 10 min kunnes juusto on saanut hieman väriä.


-Sisko S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti