perjantai 13. elokuuta 2010

Mustikkajuustokakku


Tämän aivan ihanan herkun ohjeen olen pistänyt talteen vuoden 2007 Kotiliedestä, jossa oli tuolloin kakkukilpailu. Tämä lehdessä nimellä Violetti viettelys oli kilpailun voittajakakku. Mustikka-ajan ollessa käsillä muistin, että minulla on tämmöinenkin resepti jossain. Alkuperäistä ohjetta olen hieman muokannut ja alla oleva ohje on tämä hieman muokattu versio. Se on sopiva 24cm irtopohjavuokaan. Kuvan kakku on tehty hieman pienemmillä määrillä 20 cm vuokaan, sopivan kokoinen tälle kahden hengen taloudelle.

Pohja:
200g kaurakeksejä
75g sulatettua margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
½dl punaista marjamehua
1prk (200g) vanilijarahkaa
1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
½tl vanilijajauhetta
2dl kuohukermaa
5dl mustikoita
1-1½dl tomusokeria

Kuorrutus:
200g valkosuklaata
reilu ½dl kuohukermaa

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen täytettä varten. Soseuta mustikoita haarukalla painelemalla, sattumia voi jäädä. Sekoita keskenään vanilijarahka, tuorejuusto, vanilijajauhe, tomusokeri ja mustikkasurvos. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen ja nostele lopuksi sekaan kermavaahto. Kaada seos vuokaan pohjan päälle, nosta jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

Kuorrutetta varten sulata suklaa kerman kanssa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun pinnalle. Heiluta vuokaa hieman niin että kuorrutteen pinta tasoittuu. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Koristele kakku esim. orvokeilla.

-Sisko H-

1 kommentti:

  1. On tosi herkullisen näköinen kakku! Meille on muuten ostettu kotiin 15cm irtopohjavuoka just sen takia, ettei "tartte" syödä isoa kakkua kahdestaan... :)

    VastaaPoista