torstai 9. syyskuuta 2010

Suklaaunelma


Pakko myöntää, että tämä on suklaisin kakku mitä olen koskaan tehnyt, tai ylipäätään koskaan edes maistanut! Todellinen suklaan ystävän unelma. Kakku yllätti positiivisesti myös siinä mielessä, että se ei kuitenkaan ollut öklömakea, ei jättänyt kieltä kiinni kitalakeen (mutta yksi pala oli silti tarpeeksi tätä ihanuutta kerralla). Ja oli ihanan meheveä (pelkään aina että suklaakakusta tulee liian kuiva). Sai kovasti kehuja illanistujaisissa. Ohje on Glorian syyskuun numerosta.

Suklaakakku

pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
1 ½ dl voisulaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta

täyte:
175 g tummaa suklaata
½ dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl vatkattua kermaa
2 rkl sokeria

kostutukseen:
n. 1 dl appelsiinimehua (itse käytin noin 1 ½ dl)

kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl pehmeää voita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisula. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää seos varovasti sekoittaen muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan (24 cm). Paista uunin alatasolla noin 55 min tai kunnes kakku on kypsä.

Tee täyte. Sulata suklaa. Lisää kahvi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto suklaaseokseen. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt appelsiinimehulla. Levitä mousse kahdelle kakkupohjalle. Anna jähmettyä noin 10 min ja nosta pohjat päällekkäin. (Psst, täyte on kovin valuvaa. Luulen että helpointa olisi kasata kakku irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen ja poistaa reuna vasta kuorruttamisvaiheessa.) Laita kakku jääkaappiin vetäytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää voi. Anna seoksen viilentyä huoneenlämpöiseksi. Levitä suklaaseos kakun päälle ja reunoille. Anna kuorrutteen hieman kovettua.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti