tiistai 16. marraskuuta 2010

Apple pie


Mieleni teki jotain omenaista herkkua ja melkein päädyin taas tekemään tutulla kaavalla omenapaistosta, kunnes muistin tämän Kinuskikissan amerikkalaisen omenapiirakan, jonka olin joskus painanut mieleen kokeiltavien listalle. Kauneudella tätä piirakkaa ei ole todellakaan pilattu, mutta maku oli sen verran kohdillaan, että tuhosin parissa päivässä yksinäni koko piirakan. Nam.

Ohje siis suoraan Kinuskikissalta kopioituna. Laitoin ohjeesta poiketen vähän vähemmän sokeria, koska käyttämäni omenat olivat aika makeita.

Pohja:
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
¼ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon rasva. Sekoita joukkoon vesi, ja laita valmis taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Täyte:
n. 1 kg omenoita
1 ½ dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
¾ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua

Voiteluun 1 muna.

Kuori omenat ja poista siemenkohdat. Lohko ja paloittele omenat (ei kauhean pieniksi). Sekoita omenoiden joukkoon sokerit, kaneli, perunajauhot ja sitruunamehu.

Painele puolet taikinasta voidellut piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada omenaseos pohjan päälle. Kauli loput taikinasta niin, että saat siitä piirakalle sopivan kokoisen "kannen". Tee veitsellä viiltoja kuoreen, ja voitele munalla. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alaosassa noin tunnin. Peitä foliolla kun pinta on saanut hieman väriä.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti