tiistai 9. marraskuuta 2010

Isänpäiväleivokset


Olin vanhempiemme luona käymässä viime viikonloppuna, ja koska emme voi viettää isänpäivää yhdessä ensi viikonloppuna, vietimme sitä etukäteen. Löysin vanhasta Leipominen on ihanaa -kirjasta näiden vadelmaleivosten ohjeen ja päätin pyöräyttää meille isänpäiväleivokset. :) Ohjetta muutin sen verran, että vähensin täytteestä huomattavasti sokerin määrää. Täyte olisi mielestäni saanut olla vähän raikkaamman makuista, joten ensi kerralla korvaisin osan kermasta maitorahkalla. Kuohukerman vaihdoin Flora Vispiin. Pohjalevyjä kannattaa myös hieman kostuttaa esim. maidolla, etteivät jää liian kuivakoiksi.

Taikina:
100 g tummaa suklaata
20 g margariinia tai voita
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl venhnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja rasva ja anna seoksen jäähtyä. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja 4 rkl vettä paksuksi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sulanut suklaaseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä keltuaisvaahtoon. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Nostele aineet varovasti sekaisin.

Päällystä pelti leivinpaperilla. Levitä taikina sille ja paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 min. Kumoa levy ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä ja leikkaa levy kahtia.

Täyte:
5 liivatelehteä
½ l vadelmia
2 rkl sokeria
5 dl Flora Visipä

Liota liivatteita 10 min kylmässä vedessä. Anna pakastevadelmien vähän sulaa ja jätä muutamia marjoja koristeeksi. Soseuta vadelmat haarukalla. Purista liivatteista liika vesi ja sulata ne kuumassa vesitilkassa. Lisää liivatteet vadelmasoseeseen. Vatkaa 3 3/4 dl Flora Vispistä vaahdoksi. Kermavaahto vadelmien joukkoon.

Nosta puolikas levyä alustalle. Levitä täyte levylle ja nosta toinen levy päälle. Vie kylmään noin 30 minuutiksi. Vatkaa loput kermasta ja levitä "kakun" päälle. Leikkaa "kakku" leivoksiksi ja koristele leivokset tummalla suklaalla ja vadelmilla.


-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti